Detaljer

  • Tirsdag 14. november 10:30
  • Lysebu, Lysebuveien 12
Stengt for påmelding

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med Silje Njå Bertelsen

Vi er inne i en tid med geopolitisk uro, økonomisk usikkerhet og teknologiske nyvinninger i stadig høyere tempo. Hvordan bør du som investor tilpasse deg en verden i stadig endring?

Vi har invitert en rekke kunnskapsrike foredragsholdere som skal hjelpe oss med å forstå hva som skjer i verden, hvor vi er, hvor vi skal og hvordan du som investor best skal lykkes i fremtiden.

Christian Borch vil ta for seg sosiale, økonomiske og politiske hendelser som har endret verden. Arne Jon Isachsen skal snakke om hva som skjer innad i og mellom de store supermaktene. Relasjonen mellom USA og Kina med Nord-Korea og Taiwan inni bildet. Hvordan utvikler USA under Trump seg, og hva har Putin på agendaen? Våkner EU til liv igjen? Og ikke minst – hvilke konsekvenser kan dette ha for deg som investor?

Svein Aage Aanes skal med fokus på rentemarkedet fortelle oss mer om hvor vi er og hvor vi er på vei på det makroøkonomiske planet. Robert Næss skal gi et innblikk i dagens globale aksjemarked og forklare hvordan stabilitet i selskaper passer inn i en verden i endring – er det motstridende eller går det hånd i hånd?

Marte Løfman vil prate om fremtidsrettede investeringer og ta for seg noen av de store trendene i verden. Er kartet vi navigerer etter fortsatt tilpasset terrenget som ligger foran oss? Joacim Lund skal gå mer inn på de store teknologiske trendene og hvor vi er på vei. Alexander Cappelen vil kaste lys over betydningen av tillit i en usikker verden, med et spesielt fokus på finansbransjen.

I år vil konferansen finne sted i vakre omgivelser på Lysebu, et hotell like ved Holmenkollen i Oslo. Lunsj vil bli servert ca kl 12 og vi avslutter dagen med middag og underholdning. Det vil bli satt opp felles transport fra Oslo sentrum og Oslo Lufthavn.

Buss fra Oslo Lufthavn  09:30
Buss til Oslo Lufthavn   20:15
(ankomst ca 21:15)
Buss fra Oslo sentrum (Rådhuset) 10:00
Buss til Oslo sentrum (Rådhuset)   22:00

Vi kan love deg en dag som inspirerer og engasjerer!

Foredragsholdere

Christian Borch

Christian Borch

Journalist, forfatter og foredragsholder

Den prisberømte journalisten Christian Borch har lang erfaring som utenriksmedarbeider og nyhetsanker. Hans akademiske utdannelse er blant annet politisk historie fra London School of Economics og Forsvarets høgskole. Siden den gang har han skrevet en rekke bøker og fagartikler om sikkerhetspolitikk og tilsvarende emner. Han skal i et historisk perspektiv ta for seg store sosiale, økonomiske og politiske hendelser som har endret verden.

Arne_Jon_Isachsen

Arne Jon Isachsen

Professor i samfunssøkonomi, Handelshøyskolen BI

Professor Arne Jon Isachsen har en doktorgrad i Economics fra Stanford University, og er over gjennomsnittet interessert i valutapolitikk og Kina. Han er også en ivrig skribent og samfunnsdebattant. Med sin erfaring fra akademia, Norges Bank og Finansdepartementet håper vi at han vil gi oss svaret på hvordan man investerer i en politisk ustabil verden, etter å ha tatt for seg aktuelle saker som foregår mellom og innad i de store supermakt-landene i verden.

Svein-Aage-Aanes-384x576

Svein Aage Aanes

Leder renter og valuta, DNB

Som leder for norske og globale renter i DNB Asset Management er Svein Aage Aanes godt rystet til å si noe om hva som skaper støy og hva man skal holde utkikk etter fremover i rentemarkedet. Aanes har sittet tett på markedene i snart tre tiår, både som porteføljeforvalter og leder for den norske renteforvaltningen i DNB Kapitalforvaltning og Skandia Kapitalforvaltning. Svein Aage Aanes skal med fokus på rentemarkedet fortelle oss mer om hvor vi er og hvor vi er på vei på det makroøkonomiske planet.

Robert Næss

Robert Næss

Investeringsdirektør, Nordea Investment Management

Robert Næss er investeringsdirektør i Nordea Investment Management og forvalter rundt 215 milliarder norske kroner i globale aksjefond. Som forvalter blir han eksponert til bransjer og selskaper som tilpasser seg en verden i endring. Basert på en investeringsfilosofi som favoriserer stabile fundamentale forhold i selskaper, har Nordea Stabile Aksjer gjentatte ganger vunnet priser for beste aksjefond. Med sin erfaring og ekspertise skal han gi oss et innblikk i dagens globale aksjemarked og forklare hvordan stabilitet i selskaper passer inn i en verden i endring. Er det motstridende eller går det hånd i hånd?

Marte Løfman

Marte Løfman

Rådgiver, Grieg Investor

Investering er en reise som krever gode forberedelser og et fremtidsrettet blikk. Marte Løfman vil ta for seg noen av de store trendene i verden og få oss til å reflektere over om kartet fortsatt er tilpasset terrenget som ligger foran oss. Marte Løfman er utdannet ved LSE og Sciences Po, med spesialisering innen bærekraft og internasjonal politisk økonomi. Hun har en bred internasjonal erfaring og har tidligere jobbet for et private equity selskap som investerer i fremvoksende markeder. Hos Grieg Investor er hun ansvarlig for bærekraft, impact og ansvarlige investeringer.

Joacim Lund bylinebilde portrett.

Joacim Lund

Teknologikommentator, Aftenposten

Joacim Lund har skrevet om teknologi i 20 år, de siste 5 årene som Aftenpostens kommentator for teknologi og samfunn. Han vil snakke om hvilke teknologiske krefter som er i sving akkurat nå, og på hvilken måte de endrer næringslivet og resten av samfunnet. 

NHH Samfunnsøkonomi

Alexander W. Cappelen

Professor i samfunnsøkonomi, NHH

Alexander W. Cappelen er professor ved institutt for samfunnsøkonomi ved NHH og en del av forskergruppen The Choice Lab. Han er en internasjonalt ledende forsker innen adferdsøkonomi og eksperimentell økonomi. Han skal svare oss på om tillit er en viktigere ressurs for det norske samfunnet enn oljen. Foredraget bruker resultater fra moderne adferdsøkonomi og økonomiske eksperimenter til å kaste lys over betydningen av tillit i en usikker verden med et spesielt fokus på finansbransjen.