Våre verdier Uavhengighet – Ansvarlighet – Åpenhet

Det viktigste vi forvalter er et ansvar. Måten vi gjør det på sier noe om hvem vi er og hvordan vi samarbeider med oppdragsgiverne våre.

Åpenhet

Investering er en reise og forvaltning er en kontinuerlig prosess basert på relevant informasjon til rett tid. Jo mer kundene våre forstår, jo bedre beslutninger tar de. Derfor tror vi på å gjøre det kompliserte enkelt. Mange snakker om transparens – vi kaller det full åpenhet.

Uavhengighet

Grieg Investor har ingen egne fondsprodukter, vi tar ikke transaksjonsgebyrer og er ikke eid av noen produktleverandør. Vår upartiskhet baserer seg på at vi er uavhengige. Vår inntjening påvirkes ikke av hvilke forvaltere eller produkter våre oppdragsgivere benytter. Vi får kun betalt av våre oppdragsgivere, og eventuelle rabatter vi oppnår går i sin helhet tilbake til dem. Følgelig har vi ingen incentiver til å anbefale bestemte produkter, eller gjennomføre transaksjoner i porteføljen vi ikke anser som hensiktsmessige. Vi angir en totalpris for et oppdrag som inkluderer alt. Det kommer ingen tilleggsfakturaer fra oss.

Ansvarlighet

Når det gjelder kapitalforvaltning deler ansvaret seg naturlig i to. På den ene siden sørge for en fornuftig avkastning på investeringene. På den andre siden ha et bevisst forhold til fotavtrykkene investeringene etterlater seg. Derfor utarbeider majoriteten av våre kunder retningslinjer for ansvarlige investeringer i samarbeid med oss, basert på bærekraft og verdier i tillegg til finansielle målsettinger.