Oslo, 19. oktober 2023

Grieg Investor-konferansen 2023

Det var med stor glede at Grieg Investor kunne invitere til årets konferanse på det nye Munchmuseet torsdag 19. oktober. I år samlet vi over 200 deltakere, som dypdykket i aktuelle temaer fra økonomiske utsikter til globale geopolitiske hendelser. Med bidrag fra ledende eksperter ble deltakerne presentert for både utfordringer og muligheter som venter i horisonten. Fra innsikt i rentemarkedet og investeringstrender, til analyser av pågående geopolitisk uro – konferansen tilbød en holistisk oversikt over hva vi kan forvente fremover.

Daglig leder Tiril Jakobsen åpnet konferansen og delte tanker om reisen selskapet har vært på de siste 25 årene, før ordet gikk til Sigrid Bonde Tusvik som med sitt skråblikk på dagen og finans fikk lattermuskelen i gang.

Resten av dagen dykket ledende eksperter ned i dagens brennende emner, fra geopolitiske spenninger til kunstig intelligens og med fokus på makroøkonomiske utfordringer. Fredrik Wilander og Wei Li diskuterte det makroøkonomiske bildet, spesielt rentemarkedet og markedsutsiktene, og belyste hvordan enkelte store selskaper har drevet positiv avkastning i 2023. Robin Wigglesworth diskuterte viktigheten av indekser og de potensielle utfordringene ved ETF’er, mens Robert Næss dykket dypere ned i aksjemarkedet, AI-trender og selskapsverdsettelse.

Geopolitisk uro, spesielt i Ukraina og forholdet mellom USA, Kina og Taiwan, ble også belyst av Geir Hågen Karlsen, som påpekte potensielle trusler og viktigheten av beredskap. Sofie Høgestøl ga en omfattende analyse av Norges posisjon i en verden med økende uro og maktbalanseforskyvninger.

Etter at konferansen var ferdig, så inviterte vi de som ønsket til middag på toppetasjen til Munch-museet. Her fikk vi nydelig mat og en spektakulær panoramautsikt over byen som lyste opp i kveldsmørket.

Dersom du ønsker å delta på fremtidige arrangementer kontakt Christoffer Ellingsen.

Fredrik Wilander (Grieg Investor) under sitt foredrag "Hva preger finansmarkedet i 2023?"
Robert Næss (Nordea IM) på scenen med sitt foredrag "Veldrevne selskap som er lavt priset; er det historie eller kan vi fortsatt finne slike selskap?"
Sofie Høgestøl (UiO) under sitt foredrag "Norge i uroens tid"
Konferansierene Steinar Lille og Christian Akselsen, med daglig leder Tiril Jakobsen og Sigrid Bonde Tusvik