Grieg Investor-konferansen

Nærmere 120 deltakere deltok på Grieg Investor-konferansen hvor temaet var «Sosiale investeringer og bærekraftig kapitalisme».

Verden står overfor en rekke utfordringer. Klima, terrorisme og politisk uro preger daglig nyhetsbildet. Det settes spørsmålstegn ved dagens kapitalistiske modell og nye paradigmer er under utvikling. Næringslivsledere og investorer søker nye og mer bærekraftige modeller for å skape vekst.

Direktør for Generation Stiftelsen, Daniela Saltzman, åpent konferansen ved å presentere konseptet Sustainable Capitalism – hva det innebærer og hvordan investorer best kan forvalte kapital i et verdensbilde i rask endring. Generation ble etablert av Al Gore og David Blood og fokuser på langsiktige, bærekraftige investeringer.

Tore Lærdal tok deretter over podiet og fortalte sin sterke historie om hvordan familiebedriftene Lærdal Medical og Lærdal Global Health arbeider for å realisere sine djerve mål om å bidra til å redde 500.000 menneskeliv hvert år innen 2020. Lærdal har høstet internasjonal anerkjennelse for sin måte å kombinere suksessrik privat virksomhet med et bredere formål om sosial endring, og ble i 2016 som første nordmann tildelt Oslo Business for Peace Award.

Greg Mauro og Robert J. Hutter i Learn Capitals forvalterteam ga en praktisk innsikt i morgendagens utdanningsmodeller og hvorfor det private i kombinasjon med teknologi er en viktig del av løsningen til dagens utfordringer. Learn Capital er verdens ledende VC-miljø innen innovative teknologiske modeller for utdanning, originalt etablert av IFC.

Ylva Lindberg i Sigla pratet om FNs nye bærekraftsmål og den rollen privat kapital kan spille i å oppnå disse. Ylva Lindberg foreleser på Cambridge og rådgir landets største bedrifter innen samfunnsansvar og bærekraft.

Daglig leder Øistein Medlien rundet av det hele hvor han oppsummerte Grieg Investors syn på langsiktig kapitalforvaltning og bærekraft.