Informasjonskapsler/cookies

Denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler på grieginvestor.no er ment å hjelpe deg som besøkende på grieginvestor.no til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker.

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din av nettstedet du besøker. Hensikten kan være å samle data, for å forstå bruksmønsteret på siden og forbedre brukeropplevelsen til de besøkende. De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Når du besøker våre nettsider, anses du å samtykke til bruk av informasjonskapsler.

Hva bruker Grieg Investor informasjonskapsler til?

Grieg Investor bruker informasjonskapsler til å analysere besøk og bruksmønster på våre nettsider. Informasjonen hjelper oss å forstå hvordan sidene brukes, slik at vi kan gi de besøkende en så god brukeropplevelse som mulig.

Når du besøker grieginvestor.no, vil statistikk- og analyseverktøyet Google Analytics plassere informasjonskapsler på din datamaskin. Vi bruker Google Analytics til innhenting av generell bruksstatistikk fra våre nettsider. I henhold til Googles brukervilkår blir ikke personlig identifiserbar informasjon sendt inn til Google Analytics. Vi har aktivert IP-anonymisering i Google Analytics, slik at statistikken ikke kan spores tilbake til deg. Dersom du ikke ønsker at tjenesten skal samle inn informasjon om ditt bruksmønster, tilbyr Google en opt-out-funksjon for Google Analytics.

Informasjonskapslene tilknyttet Google Analytics som benyttes på våre sider har følgende navn:

  • _ga
  • _gat
  • _gid

Noen sider kan også inneholde video via YouTube eller Vimeo. I så fall vil disse tjenestene også plassere informasjonskapsler på din datamaskin. Her er relevante linker for disse tjenestene:

Vimeo: cookie policy og liste over cookies.

YouTube (eies av Google): personvernsretningslinjer, liste over Google-cookies, Googles personvern-policy

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

I de aller fleste nettlesere kan du blokkere nettsiders mulighet til å legge inn cookies. Dersom du velger å blokkere cookies kan det påvirke opplevelsen din av forskjellige nettsider i form av at noen funksjoner slutter å fungere, eller at du må logge deg inn hver gang du besøker et nettsted som krevet innlogging. Her kan du lese om hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser.

 

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen skal forklare nærmere hvordan Grieg Investor behandler personopplysninger på denne nettsiden og i forbindelse med våre elektroniske utsendelser, samt arrangementer Grieg Investor arrangerer.

Oppdatert: 03.07.2018

Behandlingsansvarlig

Grieg Investor AS (nedenfor også referert til som «vi», «oss», «vår» og «Grieg Investor» er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles om besøkende på nettsiden, abonnenter av elektroniske utsendelser (nyhetsbrev, invitasjoner, viktige meldinger og «Fondsbarometeret») samt deltakere på arrangementer (konferanser, seminarer, sosiale sammenkomster, forvaltermøter, reiser).

Elektroniske utsendelser

Elektroniske utsendelser omfatter nyhetsbrev, invitasjoner, viktige meldinger og Fondsbarometeret som blir sendt ut som e-post fra eMarketeer. I noen tilfeller omfatter det også SMS, som for eksempel kan bli sendt til deltakerne av et arrangement for å gi påminnelse eller informasjon. Formålet med utsendelsene er å dele relevant informasjon og invitere til faglige seminarer og konferanser for våre kunder og andre interessenter. Det er frivillig å motta slike utsendelser, og mottakere kan når som helst melde seg av alt eller deler av innholdet vi sender ut. Det er alltid en avmeldingslink i mailene som blir sendt ut.

E-postadressene som er registrert er oppbevart i CRM-systemet vi bruker, SuperOffice, som er koblet til eMarketeer. E-postadressen deles ikke med andre.

Påmelding til arrangementer

Når du melder deg på arrangementer lagres informasjonen din til bruk for å kunne gjennomføre arrangementet som planlagt. Personopplysninger som hentes inn er typisk navn, e-post, mobilnummer, firmanavn, deltakelse på fellestransport og måltider, samt informasjon om allergier eller spesielle ønsker for mat. Opplysningene kan bli delt med tredjeparter der det er naturlig (trykking av navnelapper og bordkort, bestilling av mat, booking av flybilletter etc).

Påmelding til elektroniske utsendelser

På grieginvestor.no er det mulig å melde seg på elektroniske utsendelser ved å sende inn sin e-postadresse til Grieg Investor. For å sikre at det faktisk er eier av e-postadressen som ønsker å melde seg på sendes det ut en e-post med link til et skjema for bekreftelse. Her kan mottaker også velge hvilke typer elektroniske utsendelser som er ønsket, og gi et eksplisitt samtykke for de aktuelle type utsendelsene. For å registrere personopplysningene i vårt CRM-system ber vi om fornavn, etternavn, e-post og firma. Det er frivillig å melde seg på våre elektroniske utsendelser og mottakere kan når som helst melde seg av alt eller deler av innholdet vi sender ut.

Nettstatistikk

Grieg Investor samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på grieginvestor.no. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle innholdet på nettstedet. Statistikken inneholder for eksempel informasjon om hvor mange sider som blir besøkt per sesjon, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form.  Les også mer under «Informasjonskapsler/cookies» over på denne siden.

Søk

Grieg Investor lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet. Formålet er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre, og eksempelvis kunne tilby informasjon som blir søkt etter ofte. Bruksmønsteret for søk blir bare lagret i aggregert form og kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne.

Rettslig grunnlag

Behandlingen av personopplysningene er i all hovedsak basert på samtykke, eller der vi har vurdert at det foreligger en «berettiget interesse». Vi vurderer det som en berettiget interesse å sende relevant informasjon og invitasjoner til våre kunder. I tillegg er behandling av personopplysninger for våre kunder regulert i avtaleverket, da vi må innhente personopplysninger for å kunne yte investeringsrådgivning.

Deling av informasjon til tredjeparter

Vi verken deler, selger, leier ut eller utveksler opplysninger med tredjeparter uten ditt samtykke.

Lagring og arkivering

Vi lagrer innsamlede personopplysninger så lenge vi mener det er nødvendig for å oppfylle formålet med innsamlingen. Registrerte personopplysninger er arkivert i CRM-systemet vi bruker, SuperOffice, som er koblet til utsendelesprogrammet eMarketeer.

Rettigheter

Dersom Grieg Investor behandler personopplysninger om deg, har du rett til å be oss om innsyn i personopplysningene som Grieg Investor er behandlingsansvarlig for. Du kan også be om retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Dersom du mener Grieg Investor ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen, har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet.

Endringer

Grieg Investor forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne erklæringen om bruk av personopplysninger, for eksempel ved endrede regulatoriske krav. Vi oppfordrer deg til å lese gjennom denne personvernerklæringen fra tid til annen for å være informert om hvordan vi behandler din informasjon. Ved å fortsette å bruke grieginvestor.no etter endringer i personvernerklæringen, aksepterer du de endrede vilkårene.

Kontaktinformasjon

Siri Anne Holst, compliance-ansvarlig, siri.anne.holst@grieg.no